Sale!

Woensdag, 1 februari 2012

Wanneer je op het wereld wijde web op zoek bent naar toeristische informatie over Thailand en handige tips voor het verblijf daar, vliegen de kledingtips je om de oren. Het schijnt er zo goedkoop te zijn dat je met een bijna lege koffer uit ons kikkerlandje kunt vertrekken en met een koffer die uit zijn voegen barst terug kunt keren. Wel is het opletten geblazen: de nep-merken kunnen namelijk in beslag genomen worden bij de Nederlandse douane waarbij je zelfs de kans loopt een boete te krijgen.

Hier kun je meer informatie vinden over o.a. kleding adviezen, tips en kopen in Thailand:

saleAfgelopen weekend – met deze informatie in 't koppie – ben ik mezelf in 'ons dûrpke' al een klein beetje te buiten gegaan aan de uitverkoop :)
Het was even zoeken, maar er zijn al diverse kleurige hemdjes en enkele zomerjurkjes gescoord. De korte broekjes zijn nog een overblijvertje uit de sale van 2011, moet kunnen toch? De altijd handige sarong is eigen Balinese import uit 2007 of zal ik daar ter plekke een nieuwe kopen?
Een leuke katoenen blouse (lange mouw) & een lange flodderbroek, beiden om wat lichaamsdelen te bedekken en/of te beschermen tegen akelige steekbeesten (lees: muggen), en wat flatteuse schoentjes aan de pootjes staan ook nog op het to buy-lijstje.

Een bijna lege koffer is voor mij not done, ik ben net een ietsje langer en zwaarder gebouwd dan de gemiddelde Thai. Het voornemen om mijn (gezonde) BMI van 24 terug te brengen naar 22,5 gaat 'm niet worden … ik houd (nog) teveel van het goede leven! :)

Nu nog het formaat van de koffer of tas bepalen, hij moet natuurlijk wel gemakkelijk te sjouwen zijn … ;-)